Merhaba çocuğunuzu hangi versiyona güncellemek istiyorsunuz?

Son zamanlarda içinde bulunduğumuz sosyal medya platformlarında çocuk gelişimiyle ilgili ne kadar çok paylaşım var değil mi? Peki, biz bu paylaşımları ne kadar bilinçli ruh halinde okuyoruz?
"Kalp ağrısı", "baş dönmesi", "ani terleme" bu belirtileri internete yazdığınızda nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalıyorsunuz? Çoğumuz bu belirtileri internete yazmaktansa bir doktora danışmanın daha doğru olacağını düşünmekte peki çoğunluk dışındakiler neden "google"a bakıp kalp krizi geçirdiği düşünmekte?
İnternet denilen iletişim aracını son dönemde bilgi kirliliği olarak tanıtmaktalar. İnstagram, Facebook ve nice paylaşım sayfalarında çocuklarınız için bir sürü yazı ve paylaşım görüyorsunuz. Bu paylaşımın bir çoğu nitelikliyken, bir kaçı da tehlikeye sürükler nitelikte olduğunu görmekteyiz. Yapılan paylaşımlar sizin çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşıladığını düşündüren sistem sizi yanıltabilir. Her çocuk özeldir ve herhangi bir problemini internette gördüğünüz tek düze bir paylaşım yardımcı olmayacaktır.
İnternet üzerinden seanslarda karşılaştırılan mesele aslında şu; Psikolog, Pedagog veya probleminizin çözümü olacağını düşündüğünüz bir meslek grubundan biri çocuğunuzu yüz yüze görmeden, aynı oda içerisinde birbirlerini tanımadan yardımcı olamayacaktır. Bunun bilincinde olmak ve internette gördüğümüz her paylaşımı gündelik hayatınıza adapte etmemek önemlidir. Çocuklar bir sistem üzerinde büyüyebilirler. Sistemdeki çarklarda bir bozukluk var ise bu çocuk için iyi olmayacağı gibi kişisel özelliklerini belirlemede önemli rol oynayacaktır.
Uzman Psikolog
İlke CANCAN DİKER